Over mij

Natuurlijk is het ook wel fijn om te weten door wie de gitaarles wordt gegeven.


Mijn naam is Gertjan van Klinken, 48 jaar, getrouwd, en trotse vader van zowel een zoon als een dochter. In het dagelijks leven schrijf en produceer ik muziek, speel gitaar in de Groningse band Wall of Roses, en sinds een jaar of 15 geef ik gitaarlessen, iets wat ik erg leuk vind om te doen!


Ik ben daar ooit mee begonnen nadat iemand een paar nummers van me had gehoord en vroeg of ik ook les gaf. Tot dat moment had ik dat nooit serieus overwogen, maar ik besloot de uitdaging aan te gaan, en zo had ik in 2010 mijn eerste leerling! Natuurlijk moest ik hierbij zelf ook de nodige ervaring opdoen, maar ook wat dat betreft is de praktijk vaak een veel betere leerschool dan een theoretische en heb ik nu vele leerlingen later een eigen methode ontwikkelt waarop ik les geef. 


Ook de manier waarop ik zelf les heb gehad heeft me gevormd tot de gitarist en leraar die ik nu ben. Meer dan 25 jaar geleden had ik het geluk om les te hebben bij één van Nederlands beste gitaristen, Jeff Zwart, en na een jaar of 4 vond hij dat ik, aangezien ik niet persé de jazz richting in wou slaan, me het beste zelf verder kon ontwikkelen, en dat heb ik dan ook zoveel mogelijk gedaan. 


Vanaf dat moment heb ik me vooral gericht op het schrijven en opnemen van de muziek die in m’n hoofd rondzweefde, met altijd daarbij de gitaar als begeleidend en solo instrument en veel van die nummers staan op “In Vacant Frequencies” een album dat ik in 2015 heb uitgebracht als Van Klinken.


Na een aantal intensieve jaren besloot ik in 2018 dat ik weer in een band wou gaan spelen, of er eentje zelf zou gaan vormen. Heel toevallig kwam ik zo via via bij de te gekke band Wall of Roses terecht, en in de zomer van 2019 brachten we ons eerste album genaamd “Every Song Has Its Own Story” uit.

Dat smaakte zéker naar meer, vandaar dat we direct zijn doorgegaan met het tweede album én een heel bijzonder project: het schrijven van een kinderboek met bijbehorende soundtrack, gebaseerd op een oude song van me. Nean en Buckie - Het geheim van de Holle Steen ligt sinds zomer 2022 in de schappen en is ondertussen ook te vinden in een aantal bibliotheken verspreid over heel Nederland, iets waar we uiteraard enorm trots op  zijn!

Beluister een aantal nummers en albums waaraan ik heb meegewerkt!

Van Klinken - In Vacant Frequencies

Nean en Buckie - Het Geheim van de Holle Steen